16.5.2018

Kevätsiivouksella kevyempi mieli

Ah niin ihana kevät, aurinko ja lämpö! Voisin pyöriä ulkona jatkuvasti onnellisena pallona lämmöstä johtuen! Toisaalta, töissä kovat lämpötilat ovat vain haitaksi, kuuma tulee kun heilut keittiössä, jossa jokainen uuni paahtaa täysillä. Onneksi on keksitty pakastin sekä kylmiö, jossa voi käydä viilentelemässä fyysistä sekä henkistä olotilaansa.

Kevään mukana tulee tietenkin aurinko sekä lisääntynyt valon määrä. Se on täydellistä ihmiselle, joka elää valon mukaan. Toisaalta, kukapa ei eläisi? Sen verran villiä luontoa meihin ihmisnisäkkäisiin on jäänyt, että elämme luonnon sekä valon mukaan. Itse harrastan kaamosmasennusta, kun taas kevät ja kesä on täynnä energiaa! Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että sain toteutettua viimein haaveilemani kevätsiivouksen; tyhjensin hyllyt ja kaapit, heitin rikkinäiset/turhat tavarat/vaatteet pois ja osa lähtee kirpputorille taikka kierrätykseen. On niin vapauttava tunne, kun näkee tilan kaapeissa lisääntyvän ja tavaroiden löytävän paikkansa. Hellu osti minulle jokin aika sitten mopin ja olenkin sen kanssa jo pari kertaa asunnossani riehunut. Nyt, kun on lämpöä, voin aukaista asuntoni ikkunat ammolleen ja ihana ilmavirta käy läpi asunnon. Ja kuinka raikas tuoksu on, kun ilma vaihtuu, talven ummehtunut ilma karkaa ja vasta mopattu lattia 
kiiltää puhtaana. En tiedä, olenko hieman vanhasielu, kun innostun siivoamisesta?
Olen säästänyt vanhoja muistikirjojani ja turhia lippusia ja lappusia. Että "onhan näitä kiva sitten myöhemmin lueskella". Voin tunnustaa, ei kamalasti ole tullut lueskeltua. Siispä päätin, että on aika erota muistoista ja siirtää katseensa täysin tulevaisuuteen. Lukaisin kirjasia läpi, ennen kuin heitin ne pois ja tekisi mieli antaa iso halaus teini-Ronjalle. On ollut mieli kovinkin apeana, teksteistä päätellen. Onneksi ne ajat ovat takana, uusia tuulia kohden! Tuntui yllättävän vapauttavalta heittää turhat muistikirjat pois. Lisäksi hyllytilaa vapautui yllättävän paljon.

Kyllä muistikirjoista löytyi positiivisiakin asioita, mm. piirrustuksia joita on tullut tehtyä sekä ihan kivoja juttuja tapahtunut. 

Kun suurin kevätsiivous on ohi, seuraavana on ikkunoiden pesu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti