8.4.2018

Virherkasvienmurhaaja

Rakastan luontoa ja kasveja, mutta jostain syystä viherpeukalon taitoja minulle ei ole siunautunut. Olen omistanut mm. yhden muratin elämäni aikana joka onnellisesti kuolla kupsahti. Lisäksi hellu osti minulle kaktuksen, sekin kuoli kun en muistanut kastella. Siispä olen tyytynyt lähinnä kukkapuskien ostamiseen, jotka kuihtuvat ja ostan uudet tilalle. Kuitenkin tänä keväänä päätin, että yritän herättää sisäisen puutarhurini ja yrittää pitää hengissä omistamiani viherkasveja.

Sain synttärilahjaksi kasvin, jonka nimeä en itseasiassa tiedä. Helluni oli kertonut kyselijöille, että pidän kukista. Sain siis hirveästi kukkapuskia lahjaksi! Lisäksi tämän yhden viherkasvin, joka on maailman helppohoitoisin kasvi. Se tarvitsee kuulemma vain kerran kolmessa viikossa (!) kastelua. Sopii minulle. Toisaalta myös olen liikakastelija jolloin kasvit mätänee liiasta veden määrästä. Että yritä tässä sitten löytää kultainen keskitie! Vaativia kavereita nämä rehut.Pari viikkoa sitten ostin myös tällaiset "idiootti-kaupunkilaisten-itseviljely"-rasiat. Ostin rucolan (kuoli) sekä krisikkatomaattien siemeniä. Rucolat kasvoi liian nopeasti ja ne kuoli ja kaatui. Tomaatit kuitenkin sain viime hetkillä siirrettyä näihin taimiruukkuihin ja nyt odotan jännityksellä kuinka kavereille käy. Hieman on sydän kallellaan, kuinka ne tulevat menestymään, mutta en ole (vielä) luovuttanut näiden suhteen! Tomaatteja ei välttämättä tule ollenkaan, olisin kuitenkin iloinen jos ne taimea isommaksi kasvaisivat.
Kun kävin tätä multaa noutamassa tomaattejani varten, otin mukaan myös muratti-kasvin. Hieman traumatisoituna edellisestä muratti-kokemuksesta aion tällä kertaa hoitaa tätä toveria oikein. Niitä tuli useampi kerralla, joten haastetta on tuplasti enemmän. Mielestäni muratti on kaunis huonekasvi, joten toivon edes yhden yksilön menestyvän. Näin yleisesti, viherkasvit ovat ihania. Ne tuovat aivan omanlaista tunnelmaa pieneen yksiööni, jonka sisustuskin on ihanan pirteän harmaa. Lisääntyvä aurinko sekä lähestyvä kevät selkeästi ajaa tekemään villejä päätöksiä, eli hankkimaan viherkasveja ja viljelemään tomaatteja. Voi äiti auta, toivon että nämä kasvit tulevat näkemään kesän auringon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti