26.4.2018

Elämää ehkäisykapselin kanssa

Aloin seurustelemaan (uudelleen) helluni kanssa viime vuoden kesäkuussa ja elokuussa olinkin jo siirtänyt elämäni hänen perässään Uuteenkaupunkiin. Kun sitten elämään tulee tällaista parisuhdehommelia, on sitä seksielämääkin kyseisen henkilön kanssa. Melkeinpä heti seurustelun alkumetreillä aloin harkitsemaan toista vaihtoehtoa kuin kondomi. Olin aikaisemmin, noin vuosi sitten, syönyt e-pillereitä, mutta niiden ainainen muistaminen oli itselle rasite. Enemmänkin pillereiden muistaminen stressasi kuin oli huoleton asia. Siispä piti tarkastella vaihtoehtoja, joissa ei tarvitse muistaa tiettynä ajankohtana tehdä jotain. Tarkoituksena oli siis hakea mahdollisimman huoleton ehkäisymuoto.
Selvittelin asiaa ja päädyin harkitsemaan joko kierukkaa tai ehkäisykapselia. Molemmissa miinukset ja plussansa, aivan kuten kaikissa ehkäisymuodoissa. Kuitenkin tutkittuani asioita tarpeeksi ja keskusteltuani lääkärin kanssa, päädyimme ehkäisykapseliin. Päällimmäisenä oli tietenkin se suuri vaivattomuus. Kapseli asennetaan ihon alle, jossa se sitten pötköttää seuraavat kolme vuotta. Hintaa kyseisellä 5cm pitkällä ja 2mm leveällä toverilla oli 160€. Totta kai kertaheitolla se on iso summa, mutta kun sen suhteuttaa siihen huolettomuuteen ja ehkäisynkeston pituuteen, ei se ole niin paha. Lisäksi helluni maksoi puolet kapselin hinnasta! Hän alun perin alkoi ehdottelemaan, että joko se olisi aika kokeilla jotain muuta ehkäisyä. Kortsun kanssa soheltaminen varmaankin alkoi häiritsemään.

Tammikuussa sain sitten kapselin ihon alle, pelkäsin tavattoman paljon toimenpidettä. Se oli kuitenkin hyvin nopeasti ohi! Lääkärini oli hyvinhyvin rauhallinen ja tyyni, ehkä liiankin. Hikoilin kuin pieni possu, sain ensin puudutuspiikin ja sitten kapseli sujahti paikoilleen. Enemmän jännitin mitä oli tarvis.
Alkuun kapselin ympärille muodostui mustelma, joka oli myös kipeä. Kuitenkin nopeasti mustelma katosi ja nyt kapselin tuntee ohuesti ihon läpi, sellainen ohut joustava tanko ihon alla. Pienenpieni arpi toimenpiteestä jäi, mutta se ei haittaa menoa!

Nyt noin kolme kuukautta myöhemmin, en voi olla muuta kuin tyytyväinen! Sivuoireina oli aluksi kahden viikon menkat, sen jälkeen melkein kahden kuukauden tauko. Sen jälkeen sain taas kahdeksi viikoksi menkat, jotka nyt onneksi näyttävät lähenevän loppuaan. Menkkani ovat aina olleet niukat ja säännölliset, joten siitäkin puolesta lääkäri uskalsi suositella minulle kapselia. Vähän ne nyt heittelee, mutta voi että elämä on helppoa! Ja seksi siinä sivussa tietenkin.Nyt sivuoireina on alkanut poskille ja otsalle ilmestymään näppyjä, pieniä ja punaisia. Huusin jo sosiaalisen median puolellakin apua, ehdotettiin teepuuöljyä. Sekä tietenkin, hormonien mukana iho heittelee. Se onkin vain kauneudellinen haitta, jonka kanssa nyt osaan elää, kiitos atooppisen ihoni; on tullut koettua monenlaista! Siispä nyt huolellista hoitoa iholle, sekä yhtenä hoitokeinona iholleni sekä hyvinvoinnilleni kokeilen maidotonta ruokavaliota ja sen jälkeen mahdollisesti gluteenitonta. Pientä ihon muutosta olen jo maidon suurimman osan jättämisen jälkeen nähnyt, joten pienin askelin! Pahin punoitus on kadonnut, joten odotan innolla odotan jatkoa.

Kysymyksiä kapseliin liittyen? Saa kysyä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti