23.3.2018

Keväinen koettelemus

Joka kevät ja syksy se tulee. Jokainen, joka sitä on odottanut, on valmistautunut. Hitaasti päivämäärä lähenee. Hengitä syvään, sulje silmät ja aukaise uudelleen. Laske kymmeneen, sen jälkeen avaa tietokone hitaasti.

Yhteishaku on täällä.


Yhteishaku on alkanut jo 14.3. ja voi että sitä päivämäärää olen odottanut! Enkä usko olevani ainut, joka tätä päivämäärää on odottanut kuin kuuta nousevaa. Varmasti moni muukin on käyttänyt viimeisen talven, yhteishaun välissä olevan ajan, pohtimiseen. Mitä haluan omalta tulevaisuudelta, mikä kiinnostaa tai mihin suuntautuisin? Millä alalla on töitä ja onko tämä nyt järkevä valinta itselle vai ei? Itselle on syntynyt näitä kysymyksiä ja paljon. Pahinta ei tietenkään ole nämä kysymykset, vaan se, kuinka paljon vaihtoehtoja erilaisiin koulutuksiin on! Itse olen ainakin pyörällä päästäni, kun olen googlannut ja hakenut ja pyörinyt opintopolussa. Jos itselläni muuttohaluttomuus ei olisi tällä hetkellä päällä, vaihtoehtoja olisi aivan liikaa!
Yhteishakuun on sellainen pieni viharakkaussuhde. Sitä odottaa ja toivoo, että joko se alkaisi ja pääsisi hakemaan, mutta toisaalta pala kurkussa miettii, että mihin itsestä on ja mitä haluaa.

Edellisvuonna pääsin pääsykoevaiheeseen siihen kouluun, mihin eniten tahdoin. Pääsykokeet, sekä sen kutsun jännittäminen oli hyvin stressaava vaihe. Koko kevät meni pienessä jännityksessä ja maha tuntui menevän jenkkaa ja polkkaa. Pääsykokeet meni läpi, kolme päivää kestäneet puristukset. Henkisesti aivan puhki. Kokemuksena oli kuitenkin hyvin rikastava ja kasvattava.
Vaikka paikkaa ei koulusta tullut, jäin neljännelle varasijalle, ei se lannista! En hae tänä vuonna samaan kouluun, mutta puhtia hakea muihin kouluihin on. Siksipä tämän kevään haaste oli täyttää tämä hakulomake uudelleen.

Näin tapahtui, olen kerran jo ehtinyt muokata toiveitani, mutta nyt ne tuntuu oikealta. Kun viime yhteishaussa hakemissani koulutuksissa haettiin luovuutta, tänä vuonna halutaan matemaattista päätä sekä päättelykykyä. Tämä siis tarkoittaa sitä, että asetan loppukevääksi matematiikan kirjan nenäni alle ja perhananmoista treeniä numeroiden kanssa!

Syy, miksi hain ja haluan opiskella? Ensimmäinen on varmasti se, että haluan ns. eroon nykyisestä tutkintonimikkeestäni, joka on media-assistentti. Eihän sitä työtä tehdä paperilla, mutta itselle se olisi tärkeää, että hakiessaan töitä voisi sanoa olevansa jokin muu, kuin tämä assari. Itselleni olisi kovin tärkeää saada suoritetuksi korkeakoulututkinto, vaikka eihän sitä nykymaailmassa ehkä niin "vaadita".
Toiseksi, kaipaan hieman opiskelua. Opiskelen parhaiten itse, joten etäopiskelu sopisi minulle parhaiten. Voisin myös tämmöisen monimuoto-opiskelun avulla käydä samalla töissä sekä opiskella tutkinnon. Sopii minulle paremmin kuin hyvin!

Tästä keväästä on siis tulossa (jälleen) jännitysnäytelmä koulujen kanssa. On ennakkotehtäviä, valintakokeita sekä -kursseja. Laidasta laitaan ja niin myös varmasti minä menen. Sekä kaikille muille kohtalontovereille; lykkyä pyttyyn ja
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti