27.5.2014

Tukholmasta tekstillä

Otin yli 300 kuvaa, kävin ne läpi ja osan jo muokkasinkin. Kuvia tulee olemaan niin paljon, että taitaa tulla useampikin (kaksi?) postausta niitä kuvia. Ups.

 photo IMG_2474_zpsa88f0282.jpg
Nautin tästä lyhyestä lomasta!
Tukholma on juuri sellainen, kuin kuvittelin sen olevankin. Idyllinen, täynnä ruotsalaisia, mukulakivikatuja, tyylikkäitä ihmisiä, törkeästi komeita miehiä, vanhoja taloja ja vettä. 
Menimme (kummitäti, hänen miehensä ja minä) sinne siis laivalla, (oli muuten tämän tytön ensinmäinen kerta laivalla) joka oli maanantaiaamuna perillä. ( Heti ensinmäiseksi rynnättiin ulos, metroon ja keskustaan. Vanha kaupunki oli heti ensinmäinen kohde ja se hurmasi aivan täysin. Kävelin vain hiljaisena ja otin paljon kuvia. Hassua ajatella, että vanhassa kaupungissa oli niin paljon asuintaloja, itse voisin mielelläni asustella siellä pienillä kujilla, jossakin ullakkohuoneessa. 
Sitten suunnattiin sellaiseen näkötorniin ja se sijaitsi Södermalmilla. Ainakin näin ymmärsin. Olin hieman pihalla, koska en ole koskaan käynyt Tukholmassa. Onneksi kummitädin mies tiesi, missä mennään ja missä mikäkin paikka on, ainakin suunnilleen. 
Näkötornin jälkeen lähdettiin etsimään sellaista pientä kenkäputiikkia. Käveltiin monien desing-liikkeiden ohi ja olihan siellä niitä pikku kauppoja vaikka kuinka paljon. Eksyttiin Beyond Retro -nimiseen liikkeeseen ja voi että, olisin voinut ostaa koko kaupan tyhjäksi! Ostin lopulta "vain" repun, joka oli kyllä aivan unelmaostos.
Sitten kenkäkauppaan, jossa ei ikäväksi ollut niitä kenkiä, jotka kummitäti olisi halunnut. Selvä, takaisin metrolla keskustaan. Sitten sieltä otettiin raitiovaunu Rosendalhin puutarhoille ja kävimme nauttimassa välipalaa. Kaunis paikka! Suosittelen, jos kiinnostaa. Gröna Lund -huvipuisto oli siinä lähellä. Itseäi ei huvipuistot kiinnostaneet. Nuin yleisestikkin, halusin vain nähdä.
Sitten vain takaisin raitiovaunulla keskustaan, sieltä metrolla laivalle ja takaisin Suomeen. Paluumatkalla tuuli 20m/s ja sen kyllä tunsi, koin pientä hiumausta, hah. Selvisin kuitenkin menemällä mahdollisimman korkealle katsomaan aaltoja. (Jouduin kyllä kuuntelemaan samalla karaokea, oli erittäin.. mielenkiintoista!)

Ja nyt olen junassa menossa kotiin, kassit ja reput täynnä tulijaisia. Lähinnä karkkia ja alkoholipitoisia juomia, köhköh.

Mutta, I ♥ Stockholm!

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä matkaseurasta! Hienosti jaksoit meidän kalkkisten kanssa pyöriä paikoissa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kuin myös! Ja ei mitään ongelmia ollut tuollasten kanssa, pöhpöh!

      Poista